Francesc Juzgado ha afirmat que "des de que va posar-se en marxa el nou cens d'ADN, les femtes dels gossos als carrers de Parets s'han reduït entre un 70 i un 80%. Pel que fa a l’ordenança de tinença responsable d’animals de companyia, s’han obert quaranta expedients per incompliment de la normativa, dels quals, un 25% són expedients sancionadors. Dels 2.500 gossos que calculem que hi ha al poble, ja s'han censat més de 2.000, més d’un miler més que a l'inici de la campanya d'ADN, l'abril de 2017. En aquest període, a més, els sistemes d’identificació han permès la recuperació de gairebé 100 gossos perduts".
De la seva banda, Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues, ha anunciat que volen implementar el cens d'ADN de gossos al seu municipi durant aquest any i que "avui hem vingut a Parets a aprendre i a escoltar, ja que és un dels municipis pioners en aplicar el mateix. Cada cop són més els municipis que s'estan interessant, a Catalunya i fora de Catalunya, per tenir un cens d'ADN de gossos com el de Parets del Vallès".
Durant la trobada, els membres de la delegació d'Esplugues han pogut assistir, in situ, a la recollida d'una mostra.
Actualment i fins el proper 29 de juny, s'està desenvolupant la segona fase de la campanya Ningú no és igual, el meu ADN m'identifica per completar el registre censal. Les accions planificades tenen per objectiu reduir els excrements de gossos al carrer, evitar abandonaments i facilitar la recuperació en cas de pèrdua.
Durant la campanya, les extraccions sanguínies i les analítiques d’ADN seran gratuïtes si es fan en un dels quatre centres veterinaris de Parets adherits a la campanya.