La indústria farmacèutica al Vallès, i concretament a Parets, és el fil conductor de l’acte social d’enguany escollit per ser un sector en creixement, competitiu i sempre a la recerca de l’excel·lència.
El Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya ha establert Parets del Vallès com a seu de la trobada pel seu pes industrial i, en especial, per la rellevància de les empreses dedicades al sector químic i farmacèutic instal·lades al municipi. Amb aquesta acció, la institució aposta fermament per acostar la delegació vallesana al territori.
L’acte s’obrirà amb les intervencions del president de la delegació, Francesc Figueras, del president de l’associació, Joan Torres i del degà del col·legi, Joan Vallvé i comptarà amb l’assistència del director general d’Indústria de la Generalitat, Antoni Maria Grau.
Durant la trobada es farà un reconeixement als nous col·legiats i un homenatge a les persones amb 50 anys de dedicació a la professió. També es lliurarà el guardó d’honor a una empresa d’especial rellevància en el sector. La cloenda de l’acte anirà a càrrec de l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, i les activitats finalitzaran amb un sopar de germanor.
150 anys d’història
L’Associació d’Enginyers de Catalunya, que enguany commemora el 150è aniversari, va néixer amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament de l’enginyeria industrial a Catalunya, de defensar els drets dels professionals i de reivindicar les competències professionals que corresponen als enginyers. El reconeixement de l’associació i de la professió s’assoleix entorn del 1877 gràcies a la contribució que els enginyers fan a la societat, mitjançant la publicació i la difusió de treballs científics. La creació d’aquest ens va establir les bases per al naixement del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.