En el document, els ajuntaments manifesten la seva voluntat de treballar conjuntament per oferir serveis a la població de forma compartida amb l'objectiu d'optimitzar recursos i millorar l'eficàcia. Aquesta col·laboració entre municipis afectaria a àmbits com la sostenibilitat, el medi ambient, l'urbanisme, l'habitatge, el benestar social, la joventut o la cultura, entre d'altres.
La setmana que ve, els municipis, que apleguen a uns 150.000 habitants, presentaran a Parets del Vallès un estudi que van encarregar a la Diputació de Barcelona sobre l'activitat econòmica, l'ocupació i la indústria al Baix Vallès. Aquest serà un àmbit prioritari per als nou ajuntaments que van signar ahir, 7 de març, la declaració.
També, està previst convidar altres poblacions, com ara Polinyà o Palau per tal que s'afegeixin puntualment a algunes de les iniciatives que es posin en marxa.
En la declaració es recorda que les primeres referències al Baix Vallès estan documentades a finals del segle XIX. A més, es destaca la ubicació d'aquesta zona, que dóna continuació a Barcelona a través de les més importants infraestructures viàries i ferroviàries del corredor de la Mediterrània.
Al text, s'assenyala que des de fa uns anys alguns municipis del Baix Vallès ja treballen conjuntament i això ha suposat la posada en marxa d'alguns projectes com els consorcis de Gallecs i de la TDT o el Govern Territorial de Salut del Baix Vallès. Al mateix temps, molts d’aquests municipis han impulsat plans estratègics dels quals s’extreu que, en plena crisi econòmica global, cal abordar els serveis i actuacions des d’una dimensió de cooperació territorial.