L'Escola Pompeu Fabra de Parets del Vallès s’afegeix al projecte EDUCO

Divendres, 7 de març de 2014
Els alumnes de l’Escola Pompeu Fabra s’han incorporat al projecte EDUCO, que consisteix en la recollida de l’oli residual de cuina per produir biodièsel, un combustible sintètic líquid d’acció sostenible.

A l’igual que l’Escola Pau Vila -que va ser la primera en afegir-se al projecte- els nens i nenes tindran un envàs per recollir oli domèstic que retornaran un cop estigui ple. El centre serà l’encarregat d’emmagatzemar els envasos fins a la seva recollida. Paral·lelament, es faran tot un seguit de tallers i xerrades de sensibilització adaptats al cicle dels alumnes.

L’objectiu del projecte EDUCO és conscienciar a la població educativa de la importància del reciclatge de residus i la producció d’energies renovables, tot fomentant els valors educatius, mediambientals i socials. El projecte també ha permès dissenyar i construir una planta pilot pel tractament d’olis de cuina residuals que es recullen a les escoles i que posteriorment s’utilitzen per a la producció del biodièsel. 

La Fundació CTM Centre Tecnològic i l'Associació de l'Oli al Biodièsel (AOB), impulsors de la iniciativa, han previst una vessant solidària amb la contractació de persones amb risc d’exclusió social, que s’encarreguen de la recollida i neteja dels envasos per després procedir al seu transport fins una planta on es tractarà per a la fabricació del biodièsel.

El projecte, aprovat pel Programa LIFE+ de la Comissió Europea, suposa una contribució important a la implantació de les polítiques i legislacions europees en relació a la gestió de residus, a la producció i consum d'energies renovables i a la reducció de las emissions de CO2.

Darrera actualització: 2.05.2019 | 17:56