L'Escola de la Natura estudiarà les larves de tòtil trobades al Parc de l'Alt Pirineu

Dilluns, 3 de novembre de 2014
Determinar les diferències en el creixement larvari i la seva evolució (morfològica i pigmentària) entre les larves leucístiques i les de pigmentació normal és l'objectiu principal del projecte que es portarà a terme a la seu de l'Escola de la Natura de Parets.

L'encàrrec arriba després que es fes públic aquesta setmana la troballa d'una trentena de capgrossos completament blancs al Parc de l'Alt Pirineu durant una sortida de camp.

En una tolla d'aigua a més de 1.500 metres d'altura, dies del Massís del Pic de l'Orri, es van localitzar unes 300 larves de tòtil entre les quals hi havia una trentena de capgrossos amb una coloració anormal i aparentment leucístiques (completament blancs).

L'Escola de la Natura de Parets disposa d'un aquaterrari adient per executar aquest estudi en unes condicions controlades i amb absència de predadors. L'aquaterrari estarà equipat amb un sistema de filtració d'aigua per garantir unes condicions òptimes per a la correcta evolució de les larves.

Dani Fernández col·laborador de l'Escola de la Natura de Parets i Meritxell Cases, membre de la Societat Catalana d'Herpetologia, faran el seguiment i el control d'aquestes larves i la seva evolució a les instal·lacions de l'Escola de la Natura.

Un cop estudiades, les larves de tòtil (una varietat de gripau) es retornaran a la tolla de l'Orri, a l'Alt Pirineu.

S'espera que les larves arribin a l'escola d'aquí a una setmana i després d'un període de quarantena, s'iniciaran els estudis.

Darrera actualització: 2.05.2019 | 17:57