Aquest matí, la plaça de la Vila, ha acollit la lectura del manifest institucional en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d’octubre. La lectura ha anat a càrrec de la vicealcaldessa i regidora de Salut de l’Ajuntament de Parets, Casandra Garcia, i de la regidora de Drets Socials, Gemma Garcia.
Aquest 2022 el lema escollit per la Federació Mundial de la Salut Mental ha estat "Fes un like a la salut mental. Pel dret a créixer en benestar", i vol primar la salut mental i el benestar per a tothom com una prioritat global, tot i que en aquesta ocasió s'ha centrat en la infància i la joventut.
Casandra Garcia ha posat en relleu que “l'Ajuntament de Parets com a institució, i els i les persones que hi treballem, som conscients que ningú no està lliure de patir i de necessitar ajuda en aquest àmbit i ens sumem a les reivindicacions que demanen com a prioritari l'increment de recursos destinat a la prevenció i la promoció de la salut mental, la detecció, el diagnòstic, el tractament i la continuïtat per tenir-ne cura d'aquests trastorns”.
Durant la lectura del manifest, Gemma Garcia, regidora de Drets Socials de l’Ajuntament, ha incidit en què “l'objectiu que es persegueix amb la organització d'aquests actes, és la implicació de tothom per tenir cura i protecció de la salut mental des de la primera infància. No només de les institucions i els ens decisoris, sinó també del jovent i dels adolescents, així com de familiars amb infants i de les comunitats educatives, per tal que prestin atenció a la salut mental i li atorguin la importància que té en la vida de les persones, pràcticament des que neixen”.
Avui, l’emissora de ràdio local RAP107 també ha emès un programa especial de ràdio, que ha comptat amb la participació de persones del Club Social La Llum.
La celebració el Dia Mundial de la Salut Mental va ser promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, i va néixer l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. Els seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.