L’Ajuntament de Parets elabora un Pla de prevenció dels usos problemàtics de drogues i pantalles

Divendres, 16 de febrer de 2024

L’informe s’ha realitzat amb el suport la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha elaborat un Pla de prevenció dels usos problemàtics de drogues i pantalles amb el suport de la Diputació de Barcelona que ha estat aprovat en el darrer ple municipal ordinari del consistori. L’informe és el resultat d’un estudi que ha realitzat l’Ajuntament al llarg del 2023 i que ha comptat amb la participació de més de 2.000 joves del poble i famílies paretanes, a més de la col·laboració de diferents serveis municipals i d’entitats supramunicipals. El Pla està sotmès a seguiment i avaluació continua per part del municipi i té una vigència de 2023 fins al 2027. 

El regidor de Joventut, Dídac Cayuela, ha destacat que “en l'elaboració del pla local de joventut 2022-2025, es va prioritzar com un dels eixos a treballar la salut entesa de manera íntegra. Aquest eix va ser prioritzat en l'àmbit polític, tècnic i per part del propi jovent. Un dels aspectes que més preocupava eren les addiccions a substàncies i pantalles i com prevenir-les. És per aquest motiu que el grup motor de la Taula d'Adolescents i Joves van decidir conjuntament amb la regidora de joventut demanar subvenció a la Diputació de Barcelona per a poder fer un pla de prevenció i poder tenir després accés a un pla d'acció i intervenció. Per tant, aquest pla és un instrument de Disseny i planificació amb l'objectiu d'oferir una resposta integral a aquesta problemàtica i que proposa la realització d'un conjunt d'accions durant el període 2023-2027”.

Alguns dels objectius transversals del Pla de prevenció són la inclusió de la perspectiva de gènere, l’enfocament interseccional, la igualtat d’oportunitats i, per descomptat, la reducció dels riscos i danys relacionats amb els usos de drogues i pantalles. Pel que fa a les accions que proposa l’informe hi ha les de: potenciar la Taula d'Adolescents i Joves formada per professionals com a espai de coordinació i seguiment; donar-lo a conèixer a la ciutadania i professionals; establir un espai de primera atenció on s'ofereixi informació, resolució de dubtes i possible derivació a recursos especialitzats; elaborar una guia de recursos i serveis existents que poden ser d'interès per a la ciutadania; organització de tallers preventius als instituts i activitats en medi obert; realitzar campanyes de comunicació preventives; promoure un grup d'agents de salut joves per incentivar la prevenció entre iguals; o l’elaboració d'un protocol comunitari de drogues i pantalles.

El Pla de prevenció dels usos problemàtics de drogues i pantalles es pot consultar a la web de l’Ajuntament

Darrera actualització: 27.02.2024 | 09:43