L’Adrià va competir contra l’Aida Ferrés, ambdós tenien una hora per conèixer la ciutat, en aquest cas Les Borges Blanques, i identificar els valors, elements culturals, locals i tradicions per concebre un plat d’homenatge a la ciutat. Juntament amb un vilatà, convertit en el seu ajudant de cuina que va aconsellar on anar a comprar.
En setanta minuts, l’Adrià va reinventar el plat típic de la zona, la ‘cassola de tros’, sense perdre l’essència de la cuina tradicional, però donant un toc personal que va suposar ser el guanyador del programa de TV3.
Actualment, el cuiner paretà, a causa de la situació derivada per la pandèmia de la COVID-19, es dedica a cuinar per grups reduïts, se segueix formant i agafa embranzida per quan la situació de l’hostalera millori. L’Adrià reconeixia “tenir molta sort, ja que tinc molts amics que tenen restaurants i ho estan passant malament, fins al punt de tancar”.
L’Adrià, de 24 anys, va començar els estudis de cuina quan tenia 18 anys i ja ha treballat al costat de xefs de la talla de Jordi Cruz, Ángel León o Martín Berasategui. A més, l’Adrià ha sigut representant d’Espanya en el Bocuse d’Or quatre anys consecutius i des d’enguany és membre de la selecció espanyola de cuina.
Podeu veure el programa sencer a través d’aquest enllaç. També, podeu escoltar la notícia a la ràdio local RAP107FM aquí.