Una representació d’alumnes de tots els centres educatius de Parets han exposat aquest divendres, 3 de maig, a la plaça de la Vila, els seus projectes de programació i robòtica per combatre el canvi climàtic
La plaça de la Vila de Parets s’ha omplert d’activitat durant tot el matí d’aquest divendres, 3 de maig. Es tractava de la 2a edició de la Divertibòtica, una jornada en la qual alumnes dels diferents centres educatius del poble mostren els seus projectes de robòtica i programació. Es tracta de projectes en els quals els infants i joves han estat treballant durant setmanes o mesos, i que enguany estan adreçats a combatre els efectes del canvi climàtic. La jornada, oberta a tothom, ha permès l’intercanvi de propostes entre els mateixos alumnes i la visita dels familiars dels estudiants, que han descobert les propostes exposades.
“La primera edició va tenir una gran acceptació i, enguany, estem molt contents perquè hi participen totes les escoles i tots els instituts del municipi; veure el gran nivell que hi ha entre els estudiants paretans en els àmbits de la robòtica i la programació ens il·lusiona i ens omple d’orgull”, ha destacat la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Casandra Garcia. En la jornada d’aquest divendres, han participat alumnes des de 3r de primària fins a 2n d'ESO dels centres educatius de Parets: l’Escola Municipal Pau Vila, l’Escola Lluís Piquer, l’Escola Vila Parietes, l’Escola Pompeu Fabra, l’Escola ACESCO, Nostra Sra. de Montserrat i els instituts Torre de Malla i La Sínia. Tal com ha indicat la regidora, “el nivell en aquest àmbit a Parets és punter, gràcies al grup de professorat de robòtica, un grup de persones que es coordinen, s’impliquen, es formen entre ells i, en definitiva, s’ho creuen, i avui és una jornada per gaudir de tota la feina que han fet amb els seus alumnes durant mesos”.
Marta Martín és membre d’aquest grup de mestres i professors de robòtica de Parets, que fa 6 anys que està en marxa i que ha impulsat amb l’Ajuntament aquesta jornada Divertibòtica. “La primera edició va ser com un assaig i valorem molt positivament aquesta segona edició; el gran èxit de la jornada és que estiguem presents tots els centres educatius”, assenyala Martín. Tot i que es tracta d’uns projectes centrats en la programació informàtica i la robòtica, estan dirigits cap a objectius més globals, com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Segons Marta Martín, “amb aquests projectes, es poden treballar valors i els mestres ens trobem que els alumnes estan molt motivats i conscienciats respecte als reptes que planteja el canvi climàtic”.
Durant la Divertibòtica, els visitants han pogut conèixer una gran varietat de projectes, amb diferent complexitat depenent de l’edat dels estudiants. Així doncs, s’han presentat projectes de robots per recollir plàstics del mar, altres robots que recullen escombraries i les dipositen al contenidor que pertoca, videojocs que fomenten la cura del medi ambient o eines informàtiques que permeten estalviar aigua en el reg de les plantes, entre molts altres.
Podeu veure les fotos de la 2n Divertibòtica al perfil de Flickr de l'Ajuntament.