Els ajuntaments de Parets, Santa Perpètua i Polinyà signen un conveni amb la Fundació ASCA per donar suport a projectes d'emprenedoria

Dimecres, 9 de novembre de 2016
Els ajuntaments de Parets del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà signaran un conveni amb la Fundació Privada Acció Solidària Contra l'Atur (ASCA) amb l'objectiu d'ajudar les persones aturades que vulguin emprendre un projecte o una iniciativa d'activitat empresarial i a entitats sense ànim de lucre que presentin projectes que creïn ocupació, però que no troben el finançament adequat.

L'acte tindrà lloc el pròxim dilluns, 14 de novembre, a les 12 h, a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, i anirà a càrrec de l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; i els alcaldes de Parets del Vallès, Sergi Mingote; i de Polinyà, Javier Silva.

Mitjançant aquest acord, projectes empresarials presentats als serveis d'emprenedoria i economia social dels municipis signants i que siguin avaluats com a viables, podran obtenir préstecs sense interès i altres tipus d'ajuts econòmics. En aquest sentit, els Consistoris es comprometen a posar en coneixement de la Fundació ASCA aquells iniciatives d'activitat empresarial que hagin estat objecte d'anàlisi als respectius serveis municipals i que puguin acollir-se a les possibilitats de finançament i/o ajuts establerts per la Fundació. Per la seva part, ASCA estudiarà els projectes amb l'objectiu d'avaluar la seva viabilitat i, en cas positiu, facilitar un préstec sense interès o l'ajut que es sol·liciti.

El conveni s'emmarca en el dispositiu de suport a l'emprenedoria de la riera de Caldes, al qual s'ha sumat l'Ajuntament de Parets del Vallès, i que també dóna suport a les altres poblacions que formen l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC), la Llagosta, Palau-solità i Plegamans i Sentmenat.

Acció Solidària Contra l’Atur va néixer el 1981 com Societat Civil i es va constituir com a Fundació el 1984 per a donar resposta a les necessitats bàsiques de persones i famílies en atur o amb treball precari, alhora de potenciar iniciatives d’autoocupació, mitjançant ajuts o préstecs. La Fundació està formada majoritàriament per voluntaris i és una de les entitats que té un acord amb la Generalitat de Catalunya per oferir microcrèdits a les persones emprenedores. Aquest finançament es tradueix en l'atorgament de préstecs sense interès i d'ajuts per a l'adquisició de les eines o maquinàries necessàries per iniciar l'activitat, així com despeses de formació i llicències.

Darrera actualització: 3.05.2019 | 08:34