L’estudi, elaborat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’ha centrat en 41 indicadors. L’avaluació del web parets.cat determina un 66% d’indicadors positius en transparència, un percentatge que supera notablement el resultat del conjunt d’administracions locals de Catalunya, ja que només 57 superen el 50%.
De les dades també es desprèn que Parets és un dels 47 municipis avaluats (5%) que publica el Pla d’Actuació Municipal (PAM), davant del 95% que no ho fan.
Pel que fa a dades específiques cal destacar que Parets compleix el 100% d’indicadors en referència a les eines que ofereix el web per a la participació ciutadana en el control democràtic. En aquest apartat s’han valorat, entre d’altres, la informació històrica sobre el municipi, l’agenda d’activitats, el directori d’entitats, l’accés a les xarxes socials o les facilitats que es donen per presentar incidències, queixes o suggeriments.
La valoració també destaca altres dades que el web posa a l’abast de la ciutadania com ara la informació bàsica sobre tots els representants polítics que configuren el consistori, les competències dels òrgans de govern, la publicació de les Ordenances i el Pressupost municipals, les actas del Plens i es dóna compte de les contractacions i les concessions signades per la Corporació amb empreses, entitats o persones particulars.
Segons l’estudi, a la comarca del Vallès Oriental, els webs amb major percentatge de grau de transparència són Mollet, Parets del Vallès i Granollers.