El projecte premiat està basat en el principi que aprendre amb l’experimentació és una forma més divertida, i alhora més propera als infants i joves, que ajuda a comprendre amb més facilitat i arriba a majors nivells de comprensió de conceptes. L’objectiu de la proposta premiada és, en definitiva, promoure una alimentació conscient, equilibrada i saludable entre els joves i els infants.El projecte es desenvoluparà en quatre blocs temàtics: les fruites, el pa i el seu acompanyament, trastorns de l’alimentació i la llet i els seus derivats. Per desenvolupar els blocs, a més de tallers i xerrades sobre cada un dels temes, està previst fer una part pràctica que inclourà activitats com la creació d’un hort urbà ecològic, l’elaboració de pa, una sortida a una granja, o la visita a diferents empreses de Parets relacionades amb l’alimentació.Les beques ‘Educar menjant’, de la Fundació Jaume Casademont, es concedeixen anualment a projectes innovadors que impulsin i estimulin iniciatives en l’àmbit educatiu i lúdic, en infants de 0 a 16 anys, per tal de promoure els valors d’una alimentació saludable en el marc d’una gastronomia que és entesa com a cultura.