61 persones en situació d’atur van ser contractades l’any 2020 per mitjà dels ajuts a la contractació impulsats per l’Ajuntament de Parets. Tot i la situació actual, marcada per la pandèmia per COVID-19, aquests ajuts han resultat ser una mesura eficient d’inversió de recursos públics en la creació d’ocupació, i una de les polítiques actives que ha sumat a l’hora de treballar per a la reducció de l’atur al municipi.
La contractació de dones, 19 punts per sobre de la contractació d’homes
De les 61 contractacions formalitzades, un 59,02% han estat dones en situació d’atur, mentre que el 40,98% restant han estat homes. Pel que fa a la franja d’edat, el 37,70% dels contractes s’han destinat a joves d’entre 16 i 30 anys; el 34,43% a persones d’entre 31 a 45 anys i un 27,87% a la franja d’edat de 46 a 60 anys.
Respecte de la durada dels contractes, el 42,62% s’han fet per sis mesos o més, el 27,87% per menys de sis mesos; un 27,87% han estat indefinits; i un 1,64% per obra o servei.
L’any 2020, l’Ajuntament va destinar un total de 82.000 euros als ajuts a la contractació, prioritzant els contractes indefinits o les primeres contractacions; la contractació de persones d’entre 30 i 45 anys, la contractació de joves i majors de 45 anys; el foment del teletreball o la contractació de dones en situació d’atur.
L’objectiu dels ajuts a la contractació és impulsar les activitats que fomentin la contractació de persones participants dels projectes del Servei Local d’Ocupació de Parets per incentivar la contractació laboral i incidir en la reducció de la taxa d’atur al municipi.
La reactivació econòmica i la contribució a la creació d’ocupació és un dels eixos prioritaris de l’Ajuntament de Parets. Amb actuacions com aquestes, des de l’administració local es continua apostant per establir sinergies amb el teixit econòmic que fomentin l’ocupació dels paretans i les paretanes i els serveis a les empreses.
Perfils requerits i àmbit d’ocupació
La situació de la pandèmia per COVID-19 també s’ha vist reflectida en l’àmbit laboral amb la tipologia dels perfils professionals que s’han sol·licitat. Els perfils més demandats han estat en l’àmbit de la producció i manteniment amb un 26%; i l’administratiu, neteja industrial i comerç, entre el 16% i el 20%. La reducció més significativa s’ha vist en els perfils relacionats amb els serveis a les persones, que han disminuït al voltant d’un 25%.
Àmbit
Percentatge
Definició
Serveis a les persones
8,20%
Monitor/a de lleure – professions assistencials
Producció i manteniment
26,23%
Operari/a de producció – manipulador/a – verificador/a
Administració
19,67%
Comptable – administratiu/va – recepcionista –
auxiliar comptable
Neteja industrial
18,03%
Operari/a de neteja industrial – Fumigadors/es
Logística i transport
4,92%
Mosso/a magatzem – carretoner/a – xofer
Comerç
16,39%
Dependent/a – promotor/a – comercial – Atenció al client (teletreball) – Caixer/a
Construcció
3,28%
Peó – paleta – lampista
Restauració i hoteleria
Cambrer/a – cuiner/a – auxiliar de cuina