La campanya #Paretsamblaigualtat contra les violències masclistes i la LGTBIfòbia de l‘Ajuntament de Parets del Vallès és escollida com a bona pràctica per la Federació de Municipis de Catalunya. El projecte #Paretsamblaigualtat és una iniciativa de visibilització i prevenció de les violències de gènere i del col·lectiu LGTBI i que s'inscriu dins de les accions que l’Ajuntament porta a terme en aquest terreny.
La Federació de Municipis de Catalunya considera que l’experiència representa una aportació innovadora i de qualitat i pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals i actualment està penjada a la web del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals que identifica i difon experiències innovadores. L’Ajuntament va presentar el reconeixement al públic ahir al Casal de Joves Cal Jardiner. L’acte va ser presidit per l’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, i la regidora d’Igualtat i Feminisme, Laura Lozano, juntament amb representants de l’equip de govern.
L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha apuntat que “som un municipi actiu en termes de polítiques d’igualtat que treballa des de la transversalitat amb prevenció, educació, sensibilització i denúncia. El que volem és sensibilitzar a la ciutadania vers les violències masclistes contra les dones i els col·lectius LGTBI. És un honor rebre aquest reconeixement que posa de manifest tota la feina que es fa des del servei i les regidores d’Igualtat i Feminisme i la regidora LGTBI i Transversalitats”.
La regidora d’Igualtat i Feminisme, Laura Lozano, destaca que “el consistori ha fet molts esforços per tirar endavant aquest projecte que considera necessari fer incís a l’espai públic per fomentar la igualtat per deixar de banda tots els masclismes que trobem en el nostre dia a dia i fer-ho d’una manera més propera per arribar a la gent. Pel que fa al reconeixement, estem molt agraïts d’haver-lo rebut i creiem que fer iniciatives així promourà que més municipis facin accions com la nostra”.
La campanya de #Paretsamblaigualtat està concebuda per arribar a la joventut dissenyada per a dos àmbits: un digital, a les xarxes socials; i un físic, al carrer i l’espai públic. La proposta fuig dels preceptes de correcció política, ja que els missatges que es difonen estan extrets literalment de l'ideari masclista, de la mateixa acceptació del discurs quotidià. Aquesta campanya s’ha portat a terme durant tot el mes de novembre de 2021, i ha aconseguit generar espais de reflexió i reconeixement al voltant dels discursos violents socialment acceptats.